A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області

Обійми теплом

Дата: 11.07.2024 09:12
Кількість переглядів: 11

     Здавалася б, що влітку тепла аж занадто, але ініціативна група практичних психологів закладів освіти нашої громади, під керівництвом Світлани Моргун вирішили, що тепла багато не буває. Тому подали заявку на конкурс міні-грантів "Освітній драйв – mental health", що оголосила ГО "СКЦ "Задзеркалля" і їх проєкт "Обійми теплом" здобув перемогу. Тож протягом двох тижнів червня та двох тижнів липня для дітей та молодих педагогів проводилися заходи з психологічної підтримки.

     Для молоді проведено ретрити "Літнє відновлення". А для дітей - тренінги "Емоційне спілкування" та ігрові практики "Як живуть емоції". Окрема увага була приділена дихальним вправам, а саме практикам когерентного дихання.

     За відгуками учасниць та учасників, вони стали краще розуміти емоції та стани, в яких перебувають, а також емоції та стани оточуючих. Навчилися керувати ними, щоб вони не провокували до суперечок та конфліктів. Покращили знання з надання першої психологічної допомоги в стресових ситуаціях, замислилися у чому потребують психологічної підтримки, знайшли нових друзів і зміцнили стосунки зі старими. Познайомилися з когерентним диханням, яке у стресових ситуаціях допоможе знизити рівень тривоги, страху, агресії, натомість заспокоїть та навіть додасть відчуття радості.

         Дітям було цікаво, пізнавально, корисно і незвично. Для молодих педагогів – це було перезавантаженням, відновленням душевної рівноваги та знаходженням сил для реалізації цікавих  ідей у наступному навчальному році.

     Зазвичай, по завершенню, підраховуються кількісні показники. Отож - проведено п'ять тренінових зустрічей,  охоплено понад 100 осіб із числа молодих педагогів, членкинь Молодіжної ради при Новоукраїнському міському голові  та підлітків віком від 9 до 14 років. А от кількість обіймів  не підраховували. Фізично їх було не так уже й багато, до речі одним із завдань психологічних тренінгів було навчитися відчувати бажаність і міцність обіймів. Але температура душевного тепла (яку не виміряти приладами, а можна тільки відчути) збалансовувала температуру навколишнього середовища, роблячи його максимально комфортним як під палючим сонцем, так і в укритті під час повітряних тривог.

     Таке відчуття єднання, турботи і підтримки сьогодні так потрібно усім українцям. Потрібно нашим дітям, бо цими обіймами хочеться не тільки обігріти, а й захистити.

     Попереду літо і відновлення!

     Усім теплих обіймів!

     Вистоїмо, коли разом!

 

     Реалізовували проєкт комунальна установа "Новоукраїнський центр професійного розвитку педагогічних працівників", за підтримки відділу освіти виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради, виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради, закладів освіти Новоукраїнської міської ради та громадської організації "В єднанні – сила!"

 

***

     Проєкт "Обійми теплом", створений в межах програми  «Розширення можливостей для дітей і молоді через навчання, розвиток навичок та UPSHIFT», яку реалізує ГО «Слов’янський культурний центр  «Задзеркалля», за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку ПРОЄКТ «ОСВІТНІЙ ДРАЙВ-MENTAL HEALHT».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Вхід для адміністратора