A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області

НОВОУКРАЇНСЬКА територіальна громада оголошення щодо громадького обговорення

Дата: 01.10.2021 09:00
Кількість переглядів: 242

Шановні мешканці громади!

Представляємо на Ваш розгляд та обговорення плани та прагнення громади стосовно розвитку освіти в Новоукраїнській громаді. Робоча група зібрала данні та провела внутрішній і зовнішній моніторинг стану системи освіти. На підставі отриманих  результатів було визначено місію, стратегічні та операційні цілі та завдання необхідні для їх реалізації.

Місія, головна мета Новоукраїнської ТГ визначена в стратегії розвитку освіти:

"Ми вважаємо, що наша відповідальність в сфері освіти полягає у створенні умов для розкриття та реалізації потенціалу мешканців Новоукраїнської  громади.

Ми повинні створити умови для здобуття освіти кожним членом громади, незалежно від віку, протягом усього життя. Сприяти професійному розвитку. Ми повинні створити безпечні умови для навчання та забезпечити рівний доступ до якісних освітніх послуг

Ми гарантуємо створення гідних умов та заохочення для тих, хто отримує та надає освітні послуги різних форм.

Ми цінуємо традиції та впроваджуємо інновації. Через освіту ми прагнемо сприяти збереженню зв’язку між поколіннями та надати відчуття потрібності (цінності) кожному з мешканців громади.

Ми прагнемо відчуття радості від вдосконалення

Для  реалізації Місії визначені такі стратегічні цілі:

  1. Стратегічна ціль 1. "Розвиток формальної освіти: підвищення якості освітніх послуг Новоукраїнської територіальної громади".
  2. Стратегічна ціль 2. "Розвиток формальної освіти: підвищення ефективності надання освітніх послуг та управління закладами освіти".
  3. Стратегічна ціль 3. "Освіта для демократії та розвитку".

У рамках кожної із стратегічних цілей визначено операційні цілі, які покликані забезпечити їх реалізацію.

Перша стратегічна ціль – "Розвиток формальної освіти: підвищення якості освітніх послуг Новоукраїнської територіальної громади" передбачає такі операційні цілі:

  1. Розвиток потенціалу педагогічних колективів.
  2. Розвиток внутрішньої системи забезпечення якості освіти. 
  3. Забезпечення рівного доступу до позашкільних освітніх послуг.
  4. Забезпечення здобуття освіти за дистанційною формою та із  використання елементів дистанційного навчання.

 Друга стратегічна ціль – "Розвиток формальної освіти: підвищення ефективності надання освітніх послуг та управління закладами освіти" передбачає операційні цілі:

  1. Розвиток мережі закладів освіти відповідно до концепції НУШ.
  2. Забезпечення ефективного управління закладами освіти.

Третя стратегічна ціль – "Освіта для демократії та розвитку" передбачає операційні цілі:

  1. Забезпечення рівних можливостей здобуття освіти впродовж життя.  мешканцями громади різних вікових груп відповідно до потреб.
  2. Обмін досвідом в сфері освіти на регіональному та міжнародному рівнях.

Детальніше про причини, які лягли в основу стратегічних та операційних цілей, та завдання, які необхідно виконати для їх реалізації Ви можете ознайомитися у доданому файлі.  

Заохочуємо Вас вносити власні пропозиції із дотриманням нижче зазначених вимог. Це дозволить максимально чітко зрозуміти і врахувати Ваше бачення.

Вимоги до оформлення пропозицій:

  • Предметність – означає, що пропозиції повинні стосуватися стратегії розвитку освіти, а саме визначенню, уточненню стратегічних, операційних цілей та завдань необхідних для їх реалізації;
  • Конкретність – передбачає чітке визначення того, що Ви пропонуєте змінити, як саме це потрібно зробити та зазначенням причин, які на Вашу думку спонукають до рекомендованих вами заходів.  Ваші пропозиції можуть стосуватися будь – якої із стратегічних та операційних цілей, що Вам запропоновані, також Ви можете запропонувати додати власне бачення стратегічних, операційних цілей та завдань для їх реалізації.

Ваші пропозиції можуть надіслані за допомогою форми google, для цього скористайтеся лінком https://forms.gle/URFPR2VxWjxTmFqf8 , або у паперовому варіанті надіслані до відділу освіти. У випадку вибору другого варіанту подання пропозицій просимо оформити їх   у вигляді таблиці

Стратегічна ціль

Операційна(і)   цілі

Завдання для реалізації операційної цілі

Причини, які на вашу думку є передумовою для визначення стратегічної / операційної цілі / завдання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо Ви хочете додати завдання в рамках визначених операційних цілей, просимо вказати якої саме операційної цілі стосується ваша пропозиція.

Всі внесені пропозиції будуть розглянуті та обговорені членами робочої групи.

Дякуємо Вам за участь!

Довідково:

Стратегія розроблена в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)» стратегічною командою, що складається із лідерів і представників місцевої громади.

При підготовці стратегії використана методика, запропонована експертами шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні».

Новоукраїнська громада Стратегія розвитку освіти від місії до завдань для її реалізації


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора